Gebruikster Erica Vriezen, wethouder Han Boer (rechts) en bedrijfsleider Hans Meijerink. Foto: Jaime Lebbink
Gebruikster Erica Vriezen, wethouder Han Boer (rechts) en bedrijfsleider Hans Meijerink. Foto: Jaime Lebbink (Foto: jaime lebbink)

Nieuwe rolstoellift 't Timpke in gebruik genomen

Sportaccommodatie 't Timpke heeft woensdag een nieuwe rolstoellift in gebruik genomen. Dit gebeurde door gebruiker Erica Vriezen.  

Borculo - Deze lift vervangt de oorspronkelijke lift voor mindervaliden, die niet meer voldeed. Deze nieuwe lift is bijzonder, omdat deze niet stigmatiserend werkt voor mindervaliden. In tegenstelling tot de oude lift is deze geheel zelfstandig door de gebruikers te bedienen. Hiermee wordt nagestreefd om mensen met een beperking zoveel mogelijk in het dagelijkse proces zelfstandig mee te laten doen.

Vestigingsmanager Sybern Huizinga: "We kwamen uit bij de Flexstep van het liftbedrijf Lift-us uit Emmeloord. Het betreft een Deens product. Naast de liftvoorziening voor mindervaliden is een rolbaan voor kinderwagens noodzakelijk, omdat ook baby's en peuters welkome gasten zijn. Omdat de rolbaan te steil is, mag deze niet gebruikt worden voor rolstoelen. De verbouwing van de gehele entree was noodzakelijk, omdat de benodigde ruimte voor de nieuwe lift en de rolbaan breder is dan de beschikbare opgang. Om die reden is ook de entreehal aangepast."

Wie heeft deze ingrepen bekostigd? "Naast een investering door de Stichting Sportaccommodatie 't Timpke heeft het Borculose Fonds 2013 10.000 euro toegekend en werden wij begin januari verrast met een subsidie uit het programma Leefbaarheid van de Provincie Gelderland van circa 30.000 euro. De gemeente Berkelland en de Stichting Waarborgfonds Sport hebben een waarborg voor een lening bij de bank verleend."

Naast deze verbouwing worden bij de sporthal twee nieuwe kleedkamers, een docentenruimte en een kleine tribune op de eerste verdieping gerealiseerd. Deze verbouwing wordt eind februari 2018 afgerond.

Meer berichten