De moeders van Bregje, Sanne, Mara en Lieke (vlnr) zijn fans van De Luizenmoeder.
De moeders van Bregje, Sanne, Mara en Lieke (vlnr) zijn fans van De Luizenmoeder.

In de Schollenkamp kent iedereen juf Anks lijflied

Heel Nederland kijkt op de zondagavond naar De Luizenmoeder op tv. Ook vier moeders van de Heuvelschool in Borculo. Hun dochters en klasgenootjes Bregje, Sanne, Mara en Lieke schreven de tekst van juf Anks lijflied 'Hallo allemaal' met stoepkrijt op straat in de wijk Schollenkamp.

Borculo - De meisjes zitten bij elkaar in de klas in groep 3, toevallig ook de klas die juf Ank in de serie onder haar hoede heeft. Moeder Mariëlle van Schaik vertelt: "De meisjes waren aan het stoepkrijten en een stel oudere jongens was het liedje aan het zingen. Het is een 'besmettelijk' liedje, vandaar dat de meisjes het zo mee zongen. En vervolgens wilden ze de tekst ook graag uitschrijven. Het paste echter niet op de stoep, vandaar dat ze straat opgingen. Ik lette voor hen op de auto's én de correcte spelling!"

Extreem grappig

Twee van de moeders van deze meisjes, waaronder Mariëlle, zijn zelf luizenmoeder. Ze vindt de Heuvelschool qua sfeer en beleid niet echt lijken op De Klimop, de school uit de serie. "Nee, het is op tv allemaal wel erg uitvergroot. Dat maakt het natuurlijk ook zo extreem grappig." Maar er moet toch enige herkenning zijn, anders kijkt toch niet half Nederland? Hoe zit het bij jullie bijvoorbeeld met de traktaties? Mariëlle: "Die zijn bij ons op school ook gezond, maar gelukkig gaat het er niet zo extreem aan toe als in De Luizenmoeder, waarin er geen enkel dropje op mag zitten."

Zwaaibeleid

En hoe is het zwaaibeleid? "Dat hebben we niet. Trouwens, ik heb de ervaring dat bij het zwaaien alle kinderen kijken, behalve je eigen kind."

De Luizenmoeder is zondag om 20.25 uur weer te zien op NPO3.

Meer berichten