Hans Kramer is eigenaar van kwekerij De Hessenhof in Ede.
Hans Kramer is eigenaar van kwekerij De Hessenhof in Ede.

Lezing Hans Kramer bij Groei&Bloei over houdbaarheid vaste planten

Groei & Bloei Berkelland-Haaksbergen laat Hans Kramer een lezing verzorgen met als titel 'Onderhoud en vermeerderen van vaste planten; hebben ze wel het eeuwige leven?'

Hans Kramer is eigenaar van kwekerij De Hessenhof in Ede. Op donderdag 25 januari komt hij naar zaal Prinsen in Haarlo. Hij vertelt: "In 1981 ben ik als jonge twintiger begonnen met de kwekerij. De tuinbouwopleiding was gedaan en ik kon niet wachten om voor mezelf te beginnen. Een schraal hoekje Veluws land, waar m´n grootvader oorspronkelijk boerde, werd ingericht als kwekerij. Beukenhagen en eikenwallen werden er geplant om luwte te geven op deze koude, droge plek op een stuwwal op de Veluwe."

Kramer vertelt in Haarlo alles over de 'houdbaarheid' van vaste planten. "Wat kunnen we doen om de planten in goede conditie te houden, zodat ze jaar in jaar uit rijk zullen bloeien. Hoe kunnen we de bloei rekken of uitstellen? Hoe krijgen we planten een tweede keer in bloei? Hoe maskeren we gaten van voorjaarsbloeiers, die vroeg afsterven?"

Na de pauze heeft hij het over het vermeerderen van planten. De drie methodes: zaaien, stekken en scheuren komen uitvoerig aan bod, met hun voor- en nadelen.

De avond begint om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur. Prinsen is gevestigd aan de Eibergseweg 13 Haarlo. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen 3,50 euro.

Meer berichten
Shopbox