Ondanks het gemis aan kippen en eenden is er genoeg te beleven tijdens de show in de Spilbroekhal.
Ondanks het gemis aan kippen en eenden is er genoeg te beleven tijdens de show in de Spilbroekhal.

Geen kippen en eenden in Needse Spilbroekhal

De Spilbroekhal aan de Bleekenweg 14 in Neede wordt in het derde weekend van januari weer omgetoverd in een kleindierenpaleis. Op zaterdag 20 en zondag 21 januari houdt de NPV-Neede haar jaarlijkse kleindierententoonstelling. Er valt van alles te zien, alleen de kippen en eenden ontbreken.

Neede - Dit heeft te maken met de nog immers heersende vogelgriep. Daarom geldt er een tentoonstellingsverbod voor deze dieren. Wel kan men genieten van de aanwezigheid van konijnen en duiven, van groot tot klein. Men kan ze bekijken, maar er zijn ook dieren te koop. De dieren komen vanuit geheel Overijssel en Gelderland.

De officiële opening van de Spilbroekshow 2018 wordt verricht door wethouder Marijke van Haaren van Berkelland. Zij reikt ook een aantal prijzen uit.

Voor de jonge bezoekers organiseert de NPV een kleurwedstrijd, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Ook kunnen de kinderen zondags geschminkt worden.

Harry Ligtenbarg uit Neede demonstreert het bewerken en schilderen van hout en Appie Pasman uit Ruurlo het ambacht stoelmatten. Boomkwekerij De Hofmaat legt een fraaie tuin aan in de sporthal.

De openingstijden zijn: zaterdag 20 januari van 10 tot 19 uur en zondag 21 januari van 10 tot 17 uur. De entree bedraagt 3 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Leden, donateurs en adverteerders hebben eveneens vrije toegang.

Meer berichten
Shopbox