Een kruiwagen vol vuurwerkafval. Gerrit en Ingrid Jansen kwamen er mee thuis na een wandeling langs de Schipbeek.
Een kruiwagen vol vuurwerkafval. Gerrit en Ingrid Jansen kwamen er mee thuis na een wandeling langs de Schipbeek.

Jansens treffen kruiwagen vol vuurwerkafval aan langs Schipbeek

Twee bewoners van het buitengebied van Rietmolen zijn dinsdag 2 januari met een lege kruiwagen op pad gegaan. Niet zonder goede reden uiteraard: Ingrid en Gerrit Jansen keerden na een paar uur 'scharrelen' met een met vuurwerkafval gevulde wagen terug bij hun huis aan de Koeweidendijk.

Rietmolen - Gerrit vertelt: "Wij hebben met name langs de Schipbeek en rond het oude zwembad gelopen. Van verschillende wandelaars en natuurgenieters hadden we te horen gekregen dat in het buitengebied dit jaar veel vuurwerkafval ligt. Ook langs het kerkepad in het gedenkbos aan de Waterleidingdijk. Daar zijn wij overigens niet geweest." 

Gerrit snapt niet dat mensen zo rücksichtslos met het milieu omgaan: "Onze natuur gaat naar de knoppen, doordat met name jongeren onvoldoende beseffen wat het negatieve effect is van het niet opruimen van die rommel. Daarnaast is het natuurlijk van de gekke dat zij rotzooi die zij zelf veroorzaken niet fatsoenlijk kunnen opruimen. Ik heb er op 30 en 31 december ook nog jongeren bij het zwembad en langs de beek op aan gesproken dat ze de rotzooi wel zouden opruimen. Dat hebben ze dus niet gedaan! Ons inziens is het een mentaliteitskwestie gecombineerd met stoer gedrag." 

Gerrit en Ingrid hopen dat enige aandacht in de krant leidt tot enig inzicht, 'hoewel we er niet direct wonderen van verwachten'. Gerrit: "Helemaal niets doen vinden wij geen optie."

Meer berichten
Shopbox