Dit jaar stond de duik in het teken van Naomi Heijink, die chronisch lijdt aan de ziekte van Lyme.
Dit jaar stond de duik in het teken van Naomi Heijink, die chronisch lijdt aan de ziekte van Lyme.

Bikkels duiken dik 150 euro bijeen voor Naomi Heijink

Bijna 300 sportievelingen gingen op nieuwjaarsdag het water van de Hambroekplas in Borculo in als deelnemers aan de traditionele Nieuwjaarsduik Borculo.

Borculo - Onder goede weersomstandigheden gingen de mensen om klokslag 14.00 uur te water. De Stichting voor Cultuur, Sport en Spel heeft deze Nieuwjaarsduik nu al voor de 14e keer georganiseerd. Twee keer, in 2009 en 2011, kon de duik geen doorgang vinden vanwege een bevroren Hambroekplas. Maandag 1 januari lag er geen ijs, sterker nog: het was boven de 10 graden Celsius.

Marja Schulenberg-v.d. Werf namens de stichting: "Het is, naast een traditie en verfrissende start van het nieuwe jaar, ook een sociaal gebeuren. Dit jaar stond de duik in het teken van anderen en dan met name van Naomi Heijink uit Geesteren, die chronisch lijdt aan de ziekte van Lyme. Zij kan behandeld worden, maar de kosten daarvan worden helaas niet vergoed door haar zorgverzekering. Daarom is er een actie gestart 'lopen voor Lyme'."

Zie ook lopenvoorlyme.nl/team/beezzz/ Bij gelegenheid werd dit op 1 januari aangepast naar 'duiken of zwemmen voor Lyme', want de vrije gift die deelnemers gedoneerd hebben, wordt doorgesluisd naar deze stichting, om Naomi te kunnen helpen. Het gaat om een bedrag van 153,15 euro.

 

Meer berichten
Shopbox