Rolstoelbasketbal in de gymles

Leden van de Stichting Rolstoelbasketbal Emmen waren donderdag 30 november in opdracht van de Sport Federatie Berkelland (SFB) te gast in de gymles van Het Assink Lyceum in Eibergen.

Twee rolstoelbasketballers van het kampioensteam landelijke toernooidivisie C2 vertelden over hun eigen beperkingen en vroegen de leerlingen naar die van hun. De leerlingen zagen zo dat veel van hen een beperking hebben, ook al zie je dat niet direct. Immers tal van leerlingen dragen bijvoorbeeld een bril, hebben een lichte vorm van autisme of ondervinden hinder van dyslexie. De boodschap van de basketballers luidde dan ook: het leven houdt niet op als je een beperking hebt. Of dat nou dyslexie is of een geamputeerd been, je kunt er mee leven én sporten.

Daarna werden de regels van de rolstoelbasketbalsport doorgenomen en werden er teams gevormd. Het feitelijke spelletje bleek toch lastiger dan gedacht; elkaar goed aanspelen en scoren valt nog niet mee tussen twee wielen. Er werd natuurlijk afgesloten met een rolstoelrace. Foto's en filmpjes van deze bijzondere activiteit zijn te vinden op sportfederatieberkelland.nl

Meer berichten
Shopbox