Logo berkelnieuws.nl


Inge Meuleman was als kind altijd al aan het tekenen. Nu hangt haar werk in het gemeentehuis.
Inge Meuleman was als kind altijd al aan het tekenen. Nu hangt haar werk in het gemeentehuis.

Meuleman en Veltman exposeren in gemeentehuis

  Cultuur

De expositie in de hal van het het gemeentehuis is opnieuw ingericht. Er hangen nu werken van Inge Meuleman uit Ruurlo en Bouke Veltman uit Neede. Hun werk is tot eind oktober te bezichtigen. Het is boeiend om te zien hoe de exposanten hun waarnemingen vorm geven in hun schilderijen. Tijdens openingstijden van het gemeentehuis zijn de werken te zien.

Borculo - Inge Meuleman was als kind altijd al aan het tekenen. Via de omweg van de Pedagogische Academie en de lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid is ze gaan lesgeven op een middelbare school. Ze kon daarin haar ei niet kwijt en is daarom als kunstenaar verder gegaan. 'Inspiratie' is voor haar meer dan een woord. "Waar word ik door geraakt en hoe komt dat tot mij? Je kunt het niet oproepen, het moet vanzelf komen. Het is voor mij nog steeds een groeiproces."

Bouke Veltman is gaan schilderen na te zijn gestopt met zijn reguliere werk. Het schilderen heeft hij ontwikkeld via een lange weg, waarin hij zich verschillende technieken eigen heeft gemaakt. De laatste tijd neigt hij naar abstract tot landschapachtig schilderen. Aanvankelijk liet hij zijn werk niet aan anderen zien. "Het lijkt alsof ik schilder vanuit wat ik bewust of onbewust heb waargenomen".

Ook een keer exposeren in het gemeentehuis? Stuur dan een mail naar berkellandcultuur@gmail.com. Een voorwaarde: de kunstenaar moet in de gemeente wonen.

Franklin Veldhuis
reageer als eerste